GZC Prinsenhof Leidschendam

No show tarief

Uw zorg onze zorg

Invoering no-show tarief

Helaas constateren wij dat het steeds vaker voorkomt dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen, of veel te laat afbellen. Daarom hebben wij, op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), een ‘no-show’ tarief ingevoerd.

Waarom een ‘no-show’ tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond, had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meld dit dan uiterlijk 24 uur van te voren (maandag t/m vrijdag) bij de assistente. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no-show tarief berekend.

De hoogte van het no-show tarief

Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. De tarieven van het no-show tarief zijn € 15 voor een enkel consult van 10 minuten en € 30 voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder.

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis.  

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.

Moderne huisartsenpraktijk

De praktijk is ruim bereikbaar via telefoon en online. Via de website kunt u gemakkelijk herhaalmedicatie aanvragen en uw vraag stellen aan de praktijk

Veel zorg onder 1 dak

In GZC Prinsenhof Leidschendam is veel zorg aanwezig met als voordeel dat de patient gewoon in de praktijk geholpen kan worden. Wij werken samen met onder andere het laboratorium voor bloedafname.  

Diverse expertise binnen de zorg

Wij hebben buiten huisartsen ook een verpleegkundig specialist, praktijk ondersteuner GGZ en ouderenzorg in dienst waar u terecht kunt met uw vragen.

Blijf op de hoogte van het laatste praktijk nieuws!

In onze nieuws berichten delen wij afwezigheid en vakanties van onze medewerkers.
Ook delen wij handige medische informatie en tips.